3 Mayıs 2012 Perşembe

Güzelim Miss Yasemin

Yasemin, Zeytingiller (Oleaceae) familyasının Jasminum cinsinden 300 kadar tropik ve astropik çalımsı bitki türünün ortak adıdır.





Mis gibi bir kokusu vardır. Çiçeğinin uçucu değerli yağı çıkarılarak parfüm ve kolonya yapımında kullanılır.

Japonlar ve Çinliler öğünle birlikte ve öğünden sonra bolca tüketirler yaseminin çayını. Bizde pek yaygın değildir.

Yasemin, rahatlatıcı ve hazmı kolaylaştırıcı özellikleriyle bilinir. Uykusuzluğa ve yoğun strese iyi gelir. Bu durumda yatmadan yarım saat önce bir fincan yasemin can!

Demlemesi: Bir top yasemin çiçeği yaklaşık iki fincanlıktır. Kaynar suda bir kaç dakika bekletilmesi yeterlidir.


Bir top yasemin çiçeğini camdan (reaksiyonu her açıdan gözlemleyebilmek için) bir kase ya da demlik içinde kaynar suya bırakırsanız yavaş yavaş çiçek gibi açacak, coşacak; suya eşsiz rayihasını ve rengini bırakacaktır...







Her Allah’ın günü siyah çay tüketme - kötü - alışkanlığına artık bir son verelim!

Bitki aleminin binbir türlüsünü keşfeyleyelim! Derim!

Yasemin, yeşil çayla birlikte demlenirse daha enfes bir sonuç verir... 


Esen K.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder